Regnbågscupcakes


Dessa små godingar gjorde jag till grabbarnas dop. Det är kladdkakemuffins med limefrosting=)

Kladdkakemuffins
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100g 70% mörkchoklad
  1. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (ca16 st )
  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i bakformarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda kladdkakemuffins.

    Limefrosting

    • 30g rumsvarmt smör                                     
    • 1 1/2dl florsocker                                     
    • 300g färskost tex Philadelphia el Mascarpone                              
    •  Finrivet skal av 1 lime
    • ca 1msk färskpressad limejuice

    - Rör ihop och smaka av. Dela upp i två skålar så du kan färga större delen blå men behåll ändå så du har den vita frostingen till "molnen".

    - Dekorera med "sura regnbågar". OBS!!! Sätt dessa på plats precis innan de ska serveras då de annars blir mjuka och sjunker ihop.

    //MrsH

     

     

     

Våfflor med "sofistikerad-syndigt-god-sylt" ;)



Då delar av barnaskaran redan hunnit äta våfflor under dagen igår så blev det annat käk här hemma till middag. Men idag firade vi "våffeldagenefter" istället.
 
Här kommer recept på en annorlunda sylt som passar både små och stora smaklökar:)
 
Hallon 
Blåbär
Syltsocker
70% mörkchokladkaka med hallonbitar
 
- Koka ihop bär och socker efter smak.
- dra bort kastrullen från spisen och rör ner chokladen i den varma sylten.
 
Voilà!!
 
Tips! Funkar alldeles ypperligt på ostbrickan också!
 
/MrsH
Taggar: bär, choklad, hallon, mat, sylt, våfflor;

Wow! Underbara skapelser!


Här kommer en inspirationsbild och tänker inte på något sätt ta åt mig äran av denna skicklighet, då jag knappt kan lyckas med att skala en morot utan att skära mig i fingret!
Men så otroligt fina skapelser =)
//MrsH
Taggar: frukt, konstverk, ide´, melon;