Kalasgoda bullar i långpanna!

Här kommer ett kanonrecept på Bullar i långapanna som jag har fått av min faster. Såååå gott! Saftiga och påminner lite om wienerbröd..och det bästa av allt så är det så smidigt att slippa allt utbak =)

Bullar i långpanna

Ingredienser

150 gram smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

2 st ägg

1 dl strösocker

0,5 tsk salt

12 dl vetemjöl

 

Fyllning:

150 gram rumsvarmt smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 gram philadelfiaost

Beskrivning

Smält smöret och tillsätt mjölken - värm till 37°.

Smula ner jästen i en bunke, lös med lite av degspadet och tillsätt sedan allt degspad.

Tillsätt ett ägg (det andra sparas till pensling), strösocker och salt.

 

Rör sist ner vetemjölet, 11-12 dl, rör degen smidig. OBS! - degen ska bara lös. Låt degen sedan jäsa i 30-40 minuter.

Under tiden degen jäser gör du fyllningen.

 

Rör ihop det rumsvarma smöret med vaniljsocker och florsocker - tillsätt sedan philadelfiaosten och rör fyllningen smidig.

 

När degen jäst färdigt, tömmer du ut den i en smord långpanna och fördelar den jämnt över plåten.

 

Med hjälp av en liten tesked gör man små grottor och lägger dit lite av fyllningen, det går allra bäst om man spritsar fyllningen - tryck ner en smal sprits och tryck ut lite fyllning. Gör detta över hela bulldegen.

 

Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Gräddas ca: 20 min i 200° Låt svalna och skär i rutor.

 

När du serverar kakan kan du strö över lite florsocker. Alternativt strö över lite pärlsocker då du penslat bullarna med ägget.

Till dessa bullar kan du variera fyllningen. Ex byta ut vaniljsockret till kardemumma el kanel. Tänk bara på att ändra mängden också

 

 

//MrsH =)