Ingredienser
- 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
- 3 tsk salt
- 3 krm nymalen svartpeppar
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 1 flaska barbequesås
- 1 flaska porteröl ELLER ngr dl rödvin.
- 2st hönsbuljongtärninga
Gnugga in kryddorna på köttytan. Lägg sedan köttbiten i en ugnsform med lock (själv använder jag mig av Tupperwares "pro kitchen" som jag numera inte kan leva utan i mitt kök.
Häll på BBQsås, klyfta lök och vitlök och lägg runtomkring köttet, smula ner buljongtärningar och häll på ölen.
Ställ in i ugnen på 115g i ca 7tim.
Ta ur ugnen och lag over köttet i en annan form, det är då så mört att du kan dela det med en gaffel. Skeda gärna over några matskedar av skyn så håller det sig saftigt även om du måste hålla det varmt en stund.
Serveringsförslag: antingen med färskt bröd, salsa, crèmefraiche och rödlök.
Eller oxå så silar du av skyn, låter den svalna så du kan skeda bort fettlagret. Reucera sedan ner till ca hälften av vätskan återstår och servera som sås tillsammans med ris och köttet.
//MrsH