"Barbara Bullar"

Ikväll stod det bakning på agendan (i combination med 311 andra saker).
 
Dem här var inte alls dumma, men som jag misstänkte så blev dem väldigt stora...men "gojsigt" med en Rabarber/Vanilj fyllning i dem . "M" kallar dem för "Barbara bullar" ;)
 
 
 
24 stycken

Bulldeg:

  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6  äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl

Rabarberkompott:

  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft

Vaniljkräm:

  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1  ägg till pensling
 

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 50 minuter + 2 timmar

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin.

Tillsätt ägggulorna, sedan socker och mjöl.

Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig.

Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.

 

Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften. Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa cirka 1 timme.

 

Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm. Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.

 

Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber och vaniljblandningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö pärlsocker över och grädda cirka 12 minuter tills bullarna fått fin färg.

 
 
Somriga, smarriga och inte på tok för sliskiga...mao HELT i min smak!! =)
Enjoy!
 
//MrsH

Kommentera inlägget här :