Ingredienser:
- 50 g färsk jäst
- 6 dl ljummet vatten
- 1 dl olivolja
- 4 msk honung
- 2 msk flingsalt
- ca 15 dl vetemjöl
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 min.
Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i ca 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader
Häll upp degen på ett oljat/saltat smörpapper I en långpanna.
Jäs till dubbel storlek under bakduk I ca 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och eventuell annan smaksättning ( Tex.Parmesan, rosmarin, oliver, salami, fetaost, soltorkadetomater, timjan mm).
Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 10-15 min.
Perfekt till Sommarbuffén!! =)