Sticky chocolate cupcake with salty caramel filling

Tänk dig en gigantisk "Toffifee" utan hasselnöten!
Om du bara ska baka ett enda sliskigt bakverk i år så vill jag tipsa om dem här läckerbitarna!
Kladdig halvseg choklad med en salt "kolasurpise" i mitten och toppad med ett lager mjuk nougat.

Sött ✅
Sliskigt ✅
Himmelskgott ✅
Enkelt ✅
Chokladcraving uppfyllande ✅
Kaloribomb ✅
Oemotståndlig ✅
Testa du oxå!


- 1 1/2dl Strösocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 Ägg 
- 50g smör 
- 1/2dl rapsolja 
- 1dl ljussirap
- 1dl kakao
- 1tsk bakpulver
- 2dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 200g mörkchoklad

- En burk karamelliserad mjölk (Dulche leche)
- Flingsalt
- Nougat

* Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
* sätt ugnen på 175grader.
* smält smöret.
* Rör ner den grovt hackade chokladen, matolja och sirap i kastrullen tillsammans med det smälta smöret.
* Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
* Blanda ihop dem torra ingredienserna med smörblandningen.
* Vänd ner äggvispet.
* Fyll 2/3 i Muffinsformar med smet.
* Klicka ut Dulche Leche ovanpå smeten och strö över lite flingsalt.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 12min.
* Skär nougat i bitar och lägg på direkt ner dem kommer ur ugnen.


Enjoy!!
//MrsH
Taggar: banking, choklad, chollas, cupcake, dulche leche, kola, muffins, nougat, silver;

Kommentarer :

#1: Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom

mumms

skriven
#2: Fairyland surprises

Ser supergott ut!

skriven
#3: Mathilda Schöfl

MUUUMS!!!

skriven
#4: Johanna

Ser livsfarliga ut! Haha, mums! :)

skriven
#5: rememberthiis.blogg.se

Ser sjukt gott ut :)

skriven
#6: Helene

mUMS!

skriven
#7: Veronica Möller

Mums, så gott det ser ut! :D

skriven

Kommentera inlägget här :