Brysselkål..hiss el diss?!

Brysselkål ger mig egentligen flashbacks från min brittiska svärmors middagar m div sönderkokts grönsaker som tillbehör. Maken berättar om julmiddagar där familjemedlemmarna håller koll på varandra och att man faktiskt tagit för sig några av den oaptitliga brysselkålen, trots att ingen gillar den så "hör den till".
Jag gör dock en variant som tom fått maken att med ett leende käka den.

Den passar på egen hand som en lättare lunch. Alt. som tillbehör till en bit  kött el fisk, eller varför inte som en rätt på julbordet?😃

Brysselkål
Bacon
Fetaost 
Balsamicoreduction 
Flingsalt och svartpeppar

- Koka brysselkålen lätt i saltat vatten.
- Knaperstek bacon i bitar
- lägg i ugnsfastform, strö över bacon.
- Ringla rikligt m balsamicoreduction på.
- Smula fetaost över, krydda och in i ugnen på 200C i 10min.

Enkelt och gott...precis som det ska va!😊
//MrsH
Taggar: bacon, brysselkål, grönsak, jul, lunch, tillbehör;

Kommentarer :

#1: Biggeros

Detta är något som skulle passa mig. Gott!!!

skriven
#2: Eva

Koka lätt? 5 minuter eller?
Balsamreduktion, hur gör du och hur mycket från början?

Ursäkta dumma frågor

Eva

Svar: I min värld finns det Inga dumma frågor! =)Koka i ca 5-7min (du kan känna på dem med potatissticka, jag föredrar dem ganska "crunchy")
Balsamreduction kan du köpa färdig på mataffären (brukar stå vid oljor och vinäger)
Lycka till!
MrsH

skriven
#3: Anonym

Taaack ☺️

skriven

Kommentera inlägget här :