Dessa små godingar gjorde jag till grabbarnas dop. Det är kladdkakemuffins med limefrosting=)
Kladdkakemuffins
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 100g 70% mörkchoklad
-
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
- Placera ut bakformar i papper på en plåt (ca16 st )
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet.
- Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i bakformarna.
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
(Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
-
Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda kladdkakemuffins.
Limefrosting
- 30g rumsvarmt smör
- 1 1/2dl florsocker
- 300g färskost tex Philadelphia el Mascarpone
- Finrivet skal av 1 lime
- ca 1msk färskpressad limejuice
- Rör ihop och smaka av. Dela upp i två skålar så du kan färga större delen blå men behåll ändå så du har den vita frostingen till "molnen".
- Dekorera med "sura regnbågar". OBS!!! Sätt dessa på plats precis innan de ska serveras då de annars blir mjuka och sjunker ihop.
//MrsH