Vaniljkräm

Här kommer även ett recept på en "kickass" och enkel vaniljkräm som passar lika bra som fyllning i en kaka som till en fruktsallad!

Hmmmm...tro om det märks att jag har haft ett överflöd av äggulor att göra av med idag?;)

Vaniljkräm:

1.5dl Vispgrädde

1vaniljstång

2äggulor

2msk socker

1,5dl vispad grädde

- Häll hälften av grädden tillsammans med frön och vaniljstången (funkar även med ekologiskt vaniljpulver), låt småkoka i ca 10min.

- Plocka sedan upp stången och dra kastrullen ifrån plattan.

- Tillsätt äggulorna ett i taget medan du vispar kraftigt.

- Rör ner sockret

- Värm sedan krämen under omrörning till dess att du ser första bubblan och dra då genast ifrån plattan igen.

- Rör i krämen till dess att den svalnat något, ställ den sedan kallt.

- Vispa resterade grädde och vänd ner vaniljkrämen i den.

Livsfarligt god!! =)

//MrsH

 

 

Kommentera inlägget här :