Här kommer även ett recept på en "kickass" och enkel vaniljkräm som passar lika bra som fyllning i en kaka som till en fruktsallad!
Hmmmm...tro om det märks att jag har haft ett överflöd av äggulor att göra av med idag?;)
Vaniljkräm:
1.5dl Vispgrädde
1vaniljstång
2äggulor
2msk socker
1,5dl vispad grädde
- Häll hälften av grädden tillsammans med frön och vaniljstången (funkar även med ekologiskt vaniljpulver), låt småkoka i ca 10min.
- Plocka sedan upp stången och dra kastrullen ifrån plattan.
- Tillsätt äggulorna ett i taget medan du vispar kraftigt.
- Rör ner sockret
- Värm sedan krämen under omrörning till dess att du ser första bubblan och dra då genast ifrån plattan igen.
- Rör i krämen till dess att den svalnat något, ställ den sedan kallt.
- Vispa resterade grädde och vänd ner vaniljkrämen i den.
Livsfarligt god!! =)
//MrsH