Färsk Citrontagliatelle m. krämiga kräftstjärtar och örter

Här kommer recept på min absoluta favorit sommar pasta!Den är kanon enkel att göra, går fort att svänga ihop och är fräsch i sommarvärmen.
Som vanligt finns inga mått utan jag smakar av efter behag=)

Kräftstjärtar
Vitlök (pressad)
hackad röd chili
en knippe blandning av koriander, persilja och gräslök
saften från 2-3st limefrukter
salt (en dutt)

blanda ihop allt och låt stå och dra i några timmar (får mest smak om det görs dagen innan)

1-2 förp. Felix färska citrontagliatelle (tar endast ngr min att koka upp i vatten m salt och olivolja)

- Släng kräftorna tillsammans med marinaden i en het stekpanna
- Rör i lite cremefraiche OBS! låt inte stå och koka då kräfterna kan blir sega då, bara värm up)
- smaka om ev lite mer salt behövs
- Rör ner pastan i i såsen

Servera gärna med ett glas chablis och semestermiddagen är kirrad!;)

TIPS! Dessa marinerade kräftor är supergoda att bara lägga upp på  små crostinis och servera som drinktilltugg!

Bonne Apetit!

//MrsH

Kommentarer :

#1: Mona Johansson

Låter jättegott! Hoppas få smaka det någon gång.

Vad kul att du har börjat blogga.

Kram Mona

skriven

Kommentera inlägget här :